Page 2 - Menu - GrillPoint, JIP Svět potravin v Brně
P. 2
100 g Wagyu steak z hovězího striploinu / KOBE A5+, 690 Kč
země původu Japonsko
100 g Wagyu steak z květové špičky, země původu Austrálie 260 Kč
100 g US Prime Rib eye steak z vysokého roštěnce, země původu USA 330 Kč
Hovězí maso Kobe je hovězí maso Wagyu, ale ne faktor je hodnocen od 1 do 5, přičemž 5 je nejvyšší
všechno hovězí maso Wagyu je Kobe. Kobe vyrábí skóre. Výtěžnost se vztahuje k poměru masa k
pouze jatečně upravené tělo nejvyšší kvality z celkové hmotnosti jatečně upraveného těla a je
nejlepšího plemenného skotu Tajima gyu. Aby bylo klasifikována jako A, B nebo C, přičemž A je nejvyšší
hovězí maso Kobe, musí jatečně upravené tělo skotu skóre.
Tajima gyu splňovat přísná kritéria stanovená
asociací Kobe Beef Marketing and Distribution Kritéria pro hovězí maso Kobe
Promotion Association. Kobe je nejprémiovější značka hovězího masa, která
se uděluje vysoce kvalitním jatečně upraveným
Třídění hovězího masa Wagyu tělům čistého skotu Tajima gyu. Vzhledem k přísným
Wagyu je japonský výraz, který znamená „japonský kritériím a řízení kvality ze strany agentury Kobe Beef
dobytek“. Každé jatečně upravené tělo Wagyu je Marketing and Distribution Promotion Agency se pro
hodnoceno podle standardů stanovených hovězí maso Kobe ročně kvalifikuje pouze 3 000 až
Japonskou asociací pro třídění masa, která je 5 000 jatečně upravených těl skotu Tajima gyu.
jedinou institucí pro třídění masa autorizovanou Většina se spotřebuje na místním trhu, kde je po něm
japonskou vládou. vysoká poptávka a jen velmi málo se vyváží do
zámoří.
Hodnocení se posuzuje jak podle skóre kvality masa,
tak podle skóre výtěžnosti. Kvalita masa se hodnotí V roce 2003 vstoupil v platnost „Beef Traceability
podle pěti faktorů „mramorování“, „barvy masa“, Act“. Tento systém sledovatelnosti je základním
„tučné barvy“, „jasu“ a „textury“. Každý faktor je kamenem japonské politiky bezpečnosti hovězího
hodnocen od 1 do 5, přičemž 5 je nejvyšší skóre. masa.
Výtěžnost se vztahuje k poměru masa k celkové
hmotnosti jatečně upraveného těla a je klasifikována
jako A, B nebo C, přičemž A je nejvyšší skóre.