Page 2 - Menu - GrillPoint, JIP Svět potravin v Brně
P. 2

100 g  Wagyu steak z hovězího striploinu / KOBE A5+,                            690 Kč
                    země původu Japonsko

            100 g    Wagyu steak z květové špičky, země původu Austrálie                    260 Kč

            100 g    US Prime Rib eye steak z vysokého roštěnce, země původu USA            330 Kč




             Hovězí maso Kobe je hovězí maso Wagyu, ale ne   faktor je hodnocen od 1 do 5, přičemž 5 je nejvyšší
             všechno hovězí maso Wagyu je Kobe. Kobe vyrábí   skóre.  Výtěžnost  se  vztahuje  k  poměru  masa  k
             pouze  jatečně  upravené  tělo  nejvyšší  kvality  z   celkové  hmotnosti  jatečně  upraveného  těla  a  je
             nejlepšího plemenného skotu Tajima gyu. Aby bylo   klasifikována jako A, B nebo C, přičemž A je nejvyšší
             hovězí maso Kobe, musí jatečně upravené tělo skotu   skóre.
             Tajima  gyu  splňovat  přísná  kritéria  stanovená
             asociací  Kobe  Beef  Marketing  and  Distribution   Kritéria pro hovězí maso Kobe
             Promotion Association.                          Kobe je nejprémiovější značka hovězího masa, která
                                                             se  uděluje  vysoce  kvalitním  jatečně  upraveným
             Třídění hovězího masa Wagyu                     tělům čistého skotu Tajima gyu. Vzhledem k přísným
             Wagyu je japonský výraz, který znamená „japonský   kritériím a řízení kvality ze strany agentury Kobe Beef
             dobytek“.  Každé  jatečně  upravené  tělo  Wagyu  je   Marketing and Distribution Promotion Agency se pro
             hodnoceno    podle   standardů   stanovených    hovězí maso Kobe ročně kvalifikuje pouze 3 000 až
             Japonskou  asociací  pro  třídění  masa,  která  je   5 000  jatečně  upravených  těl  skotu  Tajima  gyu.
             jedinou  institucí  pro  třídění  masa  autorizovanou   Většina se spotřebuje na místním trhu, kde je po něm
             japonskou vládou.                               vysoká  poptávka  a  jen  velmi  málo  se  vyváží  do
                                                             zámoří.
             Hodnocení se posuzuje jak podle skóre kvality masa,
             tak podle skóre výtěžnosti. Kvalita masa se hodnotí   V  roce  2003  vstoupil  v  platnost  „Beef  Traceability
             podle  pěti  faktorů  „mramorování“,  „barvy  masa“,   Act“.  Tento  systém  sledovatelnosti  je  základním
             „tučné  barvy“,  „jasu“  a  „textury“.  Každý  faktor  je   kamenem  japonské  politiky  bezpečnosti  hovězího
             hodnocen  od 1  do 5,  přičemž  5  je  nejvyšší  skóre.   masa.
             Výtěžnost  se  vztahuje  k  poměru  masa  k  celkové
              hmotnosti jatečně upraveného těla a je klasifikována
             jako A, B nebo C, přičemž A je nejvyšší skóre.
   1   2   3   4   5   6   7